Profesionalno šminkanje

MAKE-UP

Ono što nam je kroz vekove poznato, kada je šminka u pitanju, jeste njen efekat u isticanju lepote, prikrivanju nedostataka i potpunoj transformaciji lica. Ne smemo zaboraviti da je najbitnije izvući maksimum, a opet ne izgubiti na prirodnosti i lepoti. Uz pomoć neosporivo kvalitetnih kozmetičkih i make-up preparata, stručnosti make-up artista i njegovih saveta, sugestija, dobićete željeni izgled: šminku za sve prilike, od dnevnih, poslovnih, večernjih, pa i onih specijalnih, kako bi ste se što lepše osećale i što bolje izgledale u bitnim trenutcima. Tu smo da ispunimo vaše najmaštovitije zahteve od fantasy make-up-a do šminke za maskenbal, pozorište, televiziju ili film. U našem studiju se može uraditi dnevni, večernji i posebno svečani make-up. Šminka treba da bude prilagođena vašoj koži, crtama lica, prilici, i da istakne ono najlepše na vašem licu, a da pokrije nedostatke, što znači da ne sme izgubiti na prirodnosti. Služimo se paletama od preko 120 boja i nijansi za isticanje očiju i usana. Po istraživanju jedne renomirane kozmetičke kuće, samo 15-20% žena u Bosni i Hercegovi se šminka pravilno, skladno, shodno nameni. Zbog toga pored usluga šminkanja, organizujemo mini radionice gde se to može naučiti, kao I kompletan kurs za zvanje make-up artist.
DNEVNA ŠMINKA

Verovatno vam je već poznato da postoje različiti tipovi šminke, tako da se razlikuju po prilikama u kojima se koriste. Dnevna šminka, kao što sam naziv kaže, koristi se u raznim dnevnim varijantama, od one neobavezne za sve opuštene dnevne prilike, do onih malo ozbiljnijih, kao što su poslovne. Dnevna šminka treba da bude jedva primetna, a opet da istakne ono najlepše na vašem licu i da pokrije nedostatke, što znači da ne sme izgubiti na prirodnosti. Najčešće se u ove svrhe nanose lagane podloge u kombinaciji sa nežnim i toplim zemljanim tonovima za isticanje jagodica, očiju i usana.
VEČERNJA ŠMINKA

Iz naziva možemo zaključiti da se radi o intenzivnijem tipu šminke pogodnim za većinu večernjih prilika. S obzirom na doba dana , večernja šminka zahteva malo jaču podlogu i isticanje kontura lica drugačijom tehnikom šminkanja. Isto tako omogućava slobodu služenja većom paletom boja.
ŠMINKA ZA SPECIJALNE PRILIKE

Ovaj tip šminke zahteva glamurozniji izgled u odnosu na šminku za veče, pa samim tim dozvoljava više varijacija i prisutnost različitih detalja. Kako vam šminka ne bi izgubila na intenzitetu u ovakvim momentima, obavezan je specijalan fiksator šminke u vidu spreja, koji joj omogućava zagarantovanu višečasovnu trajnost.

MALA MAKE UP RADIONICA

Da li znate da kada ste našminkani, ljudi gotovo nikad nezaborave Vaše ime? Šminka ima moć da Vas izdvoji u masi, da da neki novi identitet sa kojim želite da pobegnete iz stvarnosti, transformišeVas u neku drugu ženu, podstakne Vas da ostvarite neku maštu.

Koliko zaista umete pravilno da odabere odgovarajuću šminku i da je pravilno iskoristite? Istraživanje jedne multinacionalne kozmetičke kompanije pokazuje da u Srbiji samo 15% žena zna da se pravilno našminka shodno prilici, obliku lica i u okviru trenda. Takođe postoji ubeđenje da se sa puno šminke može transformisati izgled i ostaviti upečatljiv utisak. Ukorenjen je pogrešan stav da top brendovi određuju trend, pa privučeni reklamom hipnotisano se kupuju nametnuti proizvodi koji nude univerzalni izgled lepotice sa reklame. Uglavnom šminkanje za većinu se svodi na samouka znanja i vezivanje za sliku i predstavu onoga što je ličan utisak da najbolje stoji. Kroz make-up radionicu ovladaćete pravilnom tehnikom šminkanja, koju šminku treba da koristite prema tipu Vaše kože, saznate kako da budete u trendu našminkani prema obliku i crtama Vašeg lica, kako da sa šminkom prenesete neverbalne poruke koju želite da pošaljete okolini. Znaćete kako da odaberete boje u odnosu na boju očiju ili odevnu kombinaciju i izgledate šik kako za svaki dan, tako i za praznike koje dolaze. Naučićete kako da pravilno nanesete ajlajner, senku i sve one detalje koji Vas muče. Jednom rečju, savladaćete „bauk“ svakodnevnog šminkanja za lične potrebe. Koncept naše make up radionice koju vodi Nevena Bjelić , make up artist, je individualan i predstavlja malu školu šminkanja kojom stičete veštinu i dobijate na prefinjenom stilu. Ovo je jedinstvena prilika da se unapredite uz profesionalnu podršku i naučite ono što svaka žena treba da zna;

- Tehnika šminkanja

- saveti koju šminku koristiti u odnosu na Vaš tip kože i ten

- priprema lica za šminku, odabir palete shodno Vašem izgledu

- nanošenje baze, odabir podloge u odnosu na priliku i doba dana

- pravilno senčenje lica prema njegovom obliku;

- tehnika nanošenja senke, linije kontura očiju i usana

- QUICK MAKE UP tehnika – našminkajte se efektno za 15 minuta

- Individualni izbor vizuelne transformacije;

Na kraju radionice izlazite našminkani sa porukom koju želite da prenesete okolini: neutralna, zavodljiva, samopouzdana, opasna, dominantna, poslovna…poigrajte se sa nekim skrivenim karakterom.

Radionica se drži u grupi od 3 – 4 polaznika, tako da možete da iskoristite priliku da pozovite svoje prijateljice kako bi same oformile grupu, korisno se edukovale, opustile i zabavile u poznatom okruženju uz kaficu u našem salonu.

KURS ŠMINKANJA

Kurs na kojem ćete savladati sve tehnike profesionalnog šminkanja, teoretski i praktični deo šminkanja kroz vekove, kao i tehnike koje se koriste za scensku šminku, odnosno šminku za balet, pozorište, film i televiziju. Kurs po pravilu traje 3 meseca, ali smo spremni da izadjemo u susret ukoliko niste u situaciji da ga pohađate redovno, tako da se časovi mogu održavati i po dogovoru. Za one koji će redovno pohađati kurs, održavaće se 2 časa nedeljno u trajanju od 2 sata po času. Po završetku kursa dobićete sertifikat o uspešno završenom kursu. Profesija make-up artista je jako uzbudljiva i to možete naučiti kod nas pogledajte prilog…

U toku je škola šminkanja. Kliknute na prijava da se prijavite.

UPIS ŠKOLA ŠMINKANJA 2017 U TOKU !