DEPILACIJA

U salonu radimo depilaciju hladnim, toplim i šecernom pastom…. Radi se depilacija svih djelova tijela gdje postoji potreba kao i po zelji klijenta.

Toplim voskovima (puter, makadamija..)  tretiramo meke i osetljive djelove koze na primjer – oreole oko bradavica, muskih i zenskih, prevoje na koži, grudi, pazuh , intimna depilacija (brazilka). Vazno je napomenuti da se voskovi bacaju odmah poslije prve upotrebe, tj. sve je za jednokratnu upotrebu, tako da su sterilnost i higijena na najvisem nivou.

Kod nekih postoji misljenje da je hladna depilacija bolnija , da se dlake u korenu zakidaju, ali nije tako. Pored individualne osetljivosti svakoga od nas , to zavisi od kvaliteta voska i u najvećoj mjeri od stručnosti kozmetičara koji izvodi depilaciju. Zahvaljijući kvalitetnim voskovima na uljanoj bazi i iskustvu i stručnosti kozmetičara kod nas tretman depilacije bilo koje regije tijela, pa čak i imtimna depilacija -brazilka, moze da bude prijatno i opustajuće iskustvo a ne nesto neprijatno i bolno.

Iritacija koze poslije depilacije ne postoji ili je svedena na najmanju moguću mjeru zahvaljujući raznim aromatičnim i ljekovitim uljima i enzimskoj i umirujićoj pjeni koja dezinfikuje kozu i usporava rast dlake.

• Depilacija šečernom pastom

• Egipatska depilacija

• Egipatska depilacija je tradicionalan,prirodan način depilacije koji se koristio još od davnina, a takav prirodan i kvalitetan način depilacije stručnjaci su unaprijedili kako bi stvorili vrhunsku depilaciju.

• Šećerna pasta je jedinstvena smjesa za egipatsku depilaciju koja sadrži 100% prirodne sastojke; glukozu, saharozu, fruktozu i vodu…

• SPECIFIČNOSTI ŠEĆERNE PASTE:
ne sadrži kemikalije, mirise i boje, hipoalergeni je proizvod, ne izaziva iritaciju kože, smjesa se lijepi za dlaku, a ne za kožu, uklanja urasle dlačice. Proizvod se sastoji od vrlo malih čestica te prodire puno dublje u kožu od klasičnog voska, te izvlači dlaku iz korijena, a ne trga ju. Dlačice postaju sve mekše i rijeđe, a njihov rast je usporen. Nakon depilacije nema ružnih crvenih točkica, a koža je glatka i baršunasta. Također je higijenski proizvod jer se materijal koristi samo za jednu osobu.Tijekom depilacije radimo istovremeno i blagi peeling kože zbog prisutnosti šećera koji omekšava kožu i čini ju glađom…

• NAČIN DEPILACIJE: prije tretmana se ne preporučuje nanošenje bilo kakvih krema ni losiona, koža mora biti potpuno čista radi što bolje uspješnosti same depilacije. Kožu dodatno odmašćujemo talkom, te nakon toga slijedi depilacija. Uzimamo komadić šećerne paste te ju nanosimo na kožu u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a povlačimo u smjeru rasta (suprotno klasičnoj metodi toplog voska), dok pasivnom rukom zatežemo okolno tkivo. Osjećaj prilikom depilacije je blagi osjećaj peckanja. Koža nije iritirana, obzirom da pasta zahvaća samo dlaku, a ne i kožu. Nakon depilacije na kožu nanosimo odgovarajući losion za smirenje koji smanjuje iritacije I crvenilo. Egipatska depilacija je posebno dobra metoda za osjetljivija područja kao što su bikini zona I nadusnice.

• RAZLIKE U DEPILACIJI TOPLIM VOSKOM I DEPILACIJI ŠEĆERNOM PASTOM:
- vosak se nanosi u smjeru rasta dlačica a povlačimo ga u suprotnom smjeru od rasta, što češće dovodi do pucanja same dlake, dok šećerna pasta radi suprotni efekt; ona izvlači dlaku iz samog korijena, samim time što ju čupamo u smjeru njenog prirodnog rasta.
- šećerna pasta se na kožu nanosi topla do hladna te je idealna za osobe koje imaju problema sa venama i kapilarama ,dok se vosak nanosi vruć te može dodatno potaknuti vazodilataciju (širenje) krvnih žila.
- šećerna pasta smanjuje uraslost dlaka, te radi nježni peeling tretiranog područja.
- egipatska depilacija je manje agresivna metoda od depilacije voskom u patronama.
- ostatak smjese nakon depilacije uklanja se vodom, jer je proizvod hidrofilan (topljiv u vodi), a ne lipofilan (topljiv u ulju) kao što je slučaj kod voska u patronama.

• TRETMAN PARAFINOM
Parafinska kupka ruku je intenzivan tretman njege Vaših noktiju i kože. Tretman se sastoji od peelinga ruku koji otklanja suhi sloj epitela te čisti kožu dubinski, slijedi kratka masaža vitaminskim uljem za bolju cirkulaciju , te se potom ruke uranjaju u ugodno zagrijani parafin koji otpušta aktivne tvari, dubinski vlaži, te svojom toplinom ublažava reumu i artritis. Nakon 10-15 minuta Vaše ruke više nisu umorne i suhe, jer nakon ovakvog kraljevskog tretmana koža je meka, hidratizirana, bore su smanjene, a nokti čvrsti i sjajni.

U toku je škola šminkanja. Kliknute na prijava da se prijavite.

UPIS ŠKOLA ŠMINKANJA 2017 U TOKU !