Permanent Makeup

Trajna šminka predstavlja konutrni make up koji defise oči, usne i obrve. Permanent make up također je idealno rješenje za prikrivanje anomalija na licu i koži.

- Od velike pomoći je i onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodni oblik, gustoću i veličinu, koji su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubili obrve, osobama koje su prosle hemoterapiju, te onima koji na licu i koži imaju ožiljke od ozljeda ili hirurških zahvata.

Trajna šminka se radi tako što se prirodne boje tj. prigmenti apliciraju 2 mm pod kožu ostavljajući tako prirodnu konturu koja ne djeluje vještački poput pravih tetovaža.

- Tretman je prilično jednostavan i bezbolan. Trajnost permanentnog make up-a je 3 do 5 godina, nakon čega se postupak ponovi. Najbolje efekt su svakako obrve, jer čine 60posto od ukupnog lica. One licu daju karakter, oči dolaze do izražaja. Oblikujemo ih po želji i u skladu s bojom očiju, kose i puti. Nakon postupka obrve izgledaju potpuno prirodno, a izgled im se neće promijeniti pod utjecajem vode, vrućine i drugih faktora.

Permanent Usana
 Postoji mogućnost da se iscrtaju samo konture usana, a s druge strane, mogu se popuniti i cijele usne. Linijom se ispravlja asimetrija i postiže punoća usana, prirodni izgled ili se samo naglašavaju, zavisno o želji klijenta. Mnoge žene žele promijeniti veličinu svojih usana. Trajna šminka pomaže i onima koji imaju male, spuštene ili slabo izražene usne.

Sa eyeliner linijom moguće je uraditi konturu očiju tj. iscrtati i donji i gornji kapak. Sa tom linijom se postižu izražajnije trepavice i oči se vizuelno povećavaju ili smanjuju u zavisnosti od želje klijenta.

 - Pigment se inicira na ona mjesta koja su uobičajeno osjenčena ili obrubljena olovkom kod šminkanja. Male količine prirodnog pigmenta uvode se kod korijena trepavica i čine ih gušćim.

Vremenski tretman obrva traje 1 sat i 15 minuta, oči 50 min a iscrtavanje usana 2 sata.

U toku je škola šminkanja. Kliknute na prijava da se prijavite.

UPIS ŠKOLA ŠMINKANJA 2017 U TOKU !