Japanska metoda

Trajna šminka je tehnika ubacivanjapigmentne bojebiljno mineralnog porekla u plitke slojeve kože iscrtavanjem linija i posebnim načinom senčenja.
Ne postoje alergije – kontraindikacije su šećerna bolest, ili transplantovana koža.

Obrve
Od potpunog pomeranja luka, do popunjavanja kroz postojeće dlačice – ali prateći fizionomiju lica – vaše obrve će podariti licu potpuno novi i vedriji izgled.
U salonu ne radimo ništa dok se prethodno oblik obrva ne iscrta kreonom u više varijanti, u cilju usaglašavanja sa željama klijenta.

Studio preferira tehniku “japanska metoda” (iscrtavanje dlačica po dlačica) jer u tom slučaju obrve deluju vrlo prirodno.Takođe, trajna šminka idealno je rešenje za prikrivanje anomalija na licu i koži. Trajna šminka može vratiti samopouzdanje osobama koje imaju male i razmaknute ili slabo istaknute oči, retke trepavice ili spuštene veđe. Od velike pomoći je i onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustoću i veličinu, koji su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubili obrve, osobama koje su prošle hemoterapiju, te onima koji na licu i koži imaju ožiljke od ozleda ili hirurških zahvata.Mnoge žene žele promeniti veličinu svojih usana. Trajna šminka pomaže onima koji imaju male, spuštene ili slabo izražene usne da ih vizualno povećaju i ulepšaju svoj izgled. Isto tako, trajnom šminkom moguće je bezbolno smanjiti usne. Zaboravite na sate šminkanja kod kuće, pred svki izlazak iz iste, sa trajnom šminkom koja izgleda sasvim prirodno izgledajte u svakom trenutku lepo, pa čak i kad ujutru ustanete iz kreveta!

ODGOVORI NA NAJČEŠĆA PITANJA

Koliko traje tretman iscrtavanja obrva?
Tretman iscrtavanja obrva traje od sat do sat i po (samo aplikovanje boje traje 15 minuta dok se ostatak vremena troši na određivanje oblika i simetrije).

Koko se određuje oblik i simetrija obrva?
Simetrija obrva se izračunava aparatom u stanju mirovanja dok klijent žmuri, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva nema.
Područje čela prekriveno je mnoštvom mimičnih mišica koji nisu pod uticajem svesti, pa je tako moguće da kad klijent otvori oči obrve izgube simetriju. Kada smo besni obično je jedna obrva podignutija od druge , kada smo tužni one mogu biti podignutih početaka u različitim visinama. Zato se simetrija izvodi dok je lice maksimalno opušteno.

Koliko “traju” obrve iscrtane japanskom metodom?
Pigment traje od 3 do 5 godina ali se ne može garantovati da ce npr. obrve biti lepe posle godinu dana kao i prvog dana.

Postojanost boje i forme zavisi isključivo od Vašeg tipa kože i Vaše nege.

Koji je postupak nege nakon samog tretmana iscrtavanja obrva japanskom metodom?
U odnosu na tip kože razlikuje se dubina zasecanja, razlikuju se pigmenti i razlikuje se posttretmansko održavanje. Dva do tri dana posle tretmana se ne preporučuje kupanje (u moru, reci , bazenu), sunčanje, solarijum,sauna, nanošenje pudera ili šminke preko obrva.. Posttretmanska nega uključuje i određene kreme nakon tretmana (koje dobijate od od nas). Njihova upotreba može da traje od dva do sedam dana , od dva do deset puta dnevno, što zavisi od tipa koze. Čak je moguća i noćna nega kod nekih tipova koza. Nakon tretmana nema otoka , ukoliko se pojavi blago crvenilo ono se povlači za 15 minuta. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje 4-og a završava se 7-og dana.

Kako se održava trajna šminka?
U predelu obrva izbegavati..tretmane lica, abrazivne tretmane, vocne kiseline, mikrodermoabraziju, razne pilinge, laserske tretmane, kreme i pudere(ukoliko ih koristite svakodnevno obavezno ih brišite sa obrva) . Takođe izbegavati direktno izlaganje suncu (koristite pri sunčanju naocare). Osveženje boje se može raditi najviše tri puta godišnje.

Da li je bolno iscrtavanje obrva japanskom metodom?
Iscrtavanje ovom metodom je bezbolno.
Eventualni nivo bola može da se uporedi sa bolom kod čupanja obrva. Kod nekih tipova kože je dozvoljeno korišćenje lokalnog anestetika, dok je kod nekih zabranjeno.

Kako se radi korekcija i koliko ih je potrebno?
Prva korekcija se radi posle dve do tri nedelje i ona je gratis. Kod problematične kože boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvežavanje boje će biti potrebno češće od jednom godišnje.

Kome se ne radi iscrtavanje obrva japanskom metodom?
-osobe koje imaju problem sa keloidima
-osobe koje imaju seboreični dermatitis u predelu obrva
-kože koje su pod upalom.
U ovim slučajevima potrebno je prvo sanirati postojeći problem pa tek onda se sme raditi iscrtavanje.

Koje je godišnje doba najpogodnije za izvođenje tretmana?
Ne postoji godišnje doba koje nije pogodno za rad tretmana, ali zato postoje dani kada nikako ne treba da radite tretman: ako ste neraspoloženi, iznervirani,u frci sa vremenom ili pod tenzijom. Nije loše da se čak izbegne i menstrualni ciklus u određivanju termina za tretman.

Da li treba čupati obrve pre tretmana?
Vaše dlačice se ne čupaju niti briju. Uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih.

Higijena pri izvođenju tretmana?
Higijena je na najvišem nivou!  Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente. 

U toku je škola šminkanja. Kliknute na prijava da se prijavite.

UPIS ŠKOLA ŠMINKANJA 2017 U TOKU !